Prijzen

Stoelmassage (per sessie)

€22.50

Ontspanningsmassage (per sessie)

€70

Sportmassage (30 min)

€35

Sportmassage (60 min)

€70

Coaching sessie (individueel)

€50

Coaching sessie met hond

€70

Bedrijfsmassage op locatie

Op aanvraag

Stressmanagement training

Op aanvraag

Burn-out preventie programma

Op aanvraag

Belasting voordelen


In sommige landen, waaronder Nederland, kan het aanbieden van bedrijfsmassages aan werknemers leiden tot belastingvoordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Het is belangrijk om te benadrukken dat fiscale regels variëren en dat het raadzaam is om specifiek belastingadvies in te winnen bij een belastingadviseur of de belastingdienst in jouw jurisdictie. Hier zijn echter enkele algemene overwegingen:

Werkgeverskosten:

  1. Werkkostenregeling (WKR): In Nederland is er de werkkostenregeling, die werkgevers de mogelijkheid biedt om bepaalde vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers onbelast te verstrekken. Bedrijfsmassages kunnen binnen de WKR vallen, zolang de kosten binnen het vastgestelde forfaitaire percentage blijven.

  2. Arboplan: Als de bedrijfsmassages onderdeel zijn van een arbo plan, kunnen de kosten als zakelijke kosten worden beschouwd en mogelijk aftrekbaar zijn voor de onderneming.

Werknemersvoordelen:

  1. Geen Belasting voor Werknemers: In sommige gevallen kunnen bedrijfsmassages als secundaire arbeidsvoorwaarden worden beschouwd, wat betekent dat werknemers er geen belasting over hoeven te betalen.

  2. Ontspanning en Gezondheid: Als bedrijfsmassages gericht zijn op ontspanning en gezondheid, kunnen ze als preventieve gezondheidsmaatregelen worden beschouwd, wat in sommige landen kan bijdragen aan belastingvoordelen voor werknemers.